1681394.jpg

Matkan paras hotelliaamiainen tarjoiltiin Norjassa. Tarjonta oli monipuolinen, maistuva ja tuore eikä nähdäkseni juurikaan silti mistään kalliista tai työläistä aineksista valmistettu. Näennäisestä erilaisuudesta huolimatta matkustajien kaipaama tuttuus ja turvallisuus oli säilytetty eli mitään hurjia ruokalajeja ei pöydästä löytynyt.

Suomen aamiaisia syödessäni ihmettelin erityisesti pekonin puuttumista pöydästä! Sitä ei ollut enää missään ja samaa viestitti myös tytär laivareissultaan ja samanlaisia kommentteja olen vuoden mittaan kuullut muiltakin matkustavaisilta. Missä on pekoni? Kaipasin pekonia suorastaan hurjasti eivätkä teollisen makuiset lihapullat valitettavasti korvanneet lempiherkkuni puuttumista alkuunkaan.

Tämän blogimerkinnän kaikki kuvat ovat Norjan aamiaiselta, jossa ei myöskään ollut liikaa kevyttuoteita, minkä pistin merkille positiivisena asiana.

1681400.jpg

Tarjolla oli tutut edamin ja emmentalin tyyppiset juustot sekä perusleikkeleet, mutta myös norjalaista ruskeaa juustoa (nam!), maksapasteijaa ja jotain norjalaisempaa leikkelettäkin.

1681406.jpg

Hotellissa pystyi kokoamaan aamiaisella vaikkapa kokonaisen kalalautasen - rahaa ei silti oltu käytetty paljon, mutta jopa hyvälaatuisista säilykekaloista ja savukalasta saa näköjään yllättävän paljon vaihtelua aamiaispöytään.

1681415.jpg

Kivaa vaihtelua sekin, että appelsiini oli valmiiksi pilkottu. Hedelmiä ei edes ollut tarjolla useampia lajikkeita, mutta esillepano toi asiakkaalle tunteen siitä kuin tämä yhden hedelmän ja yhden melonilajin valikoima olisi ollut kovinkin runsas ja houkutteleva. Muutenkaan pöydässä ei ollut mitään reunoiltaan käpristynyttä ja viittä vaille vanhaa, jollaisilta kokemuksilta ei tällä reissulla muuten vältytty.

1681397.jpg

Pähkinälevitettä saa näköjään pienissä putkiloissakin.