1311492.jpg

Ylimuulin laukaisema satelliitti jatkaa kierrostaan Blogistanin kiertoradalla :)

Mekin kokeiltiin tätä monessa blogissa vastaantullutta herkkua ja tehtiin siitä oma versio lisäämällä suolapähkinöitä, jotka sopivatkin siihen mainiosti.

Maku jakoi mielipiteet jyrkästi kahtia. Minä ja tytär pidimme kovasti ja aiomme tehdä tätä toistekin. Miesväki sen sijaan ei pitänyt vaan jätti omat annoksensa meidän muiden syötäväksi, mistä me muut emme tietenkään olleet lainkaan pahoillamme.

Alkuperäinen ohje meni näin, tämä on yhden hengen ohje (kaksikin tästä kyllä hätätilassa syö):

  • 1 kypsä avokado (n. 150g)
  • 0,6 dl lämmintä vettä
  • 0,6 dl  kaakaojauhetta (van Houten)
  • 0,5 tl vaniljaesanssia
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 rkl sitruunamehua
  • makeutetta (esim. raakaruokosokeria tai mitä tahdotkaan käyttää)
  • (pellavansiemeniä)

Puolita avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha blenderiin. Lisää muut aineet ja sekoita kuohkeaksi.

Meidän variaatio: Emme laittaneet vettä ollenkaan, kaakaojauheen tilalle laitoimme Hannan sopan esimerkkiä seuraten 50 g prosenttisuklaata (70 %), vanijaesanssin korvasimme vaniljasokerilla, sitruunaakan ei ollut, makeutta emme enää enempää lisänneet ja pellavansiementen tilalle tuli suolapähkinöitä. Jäi vähän tönköksi kun nestettä ei tullut yhtään, joten sitä varmaan kannattaa lisätä, jotta lopputulos olisi notkeampi ja sitruunasta olisi varmaan tullut joku mukava lisävivahde, mutta hyvää oli näinkin.