1311702.jpg

Tämä keitto kuuluu varsinaisesti SCD-ruokavalion introjaksoon, mutta voi sitä keitellä muutenkin kuin vatsavaivoja lievittääkseen. Kuvan keittoa ei ole keitetty vatsavaivoihin, joten mitään aineksia ei ole soseutettu eikä sipulia ja selleriäkään ole siivilöity pois, myöskään rasvaa ei ole kuorittu keitosta pois. Suola on Herbamaren yrttisuolaa ja joukkoon on heitetty lisäksi punaisia linssejä.

Oikeaoppinen resepti, jolla vaikeroivaa vatsaa voi helliä on seuraavanlainen:

    1. Ota suurin kattila, mitä kaapistasi löytyy
    2. Täytä kattila puolilleen (minä täytän kyllä enemmän kuin puolilleen) broilerin koipireisillä, voit poistaa nahkan tässä vaiheessa tai vasta kypsistä paloista tai jos pidät nahkasta, älä poista ollenkaan
    3. Kuori n. 10 keskikokoista porkkanaa ja lisää kattilaan
    4. Lisää kaksi kokonaista sipulia ja muutama sellerinvarsi
    5. Täytä kattila vedellä, muista jättää kiehumisvara
    6. Keitä kannen alla n. 3 tuntia
    7. Siivilöi keitto
    8. Heitä sipulit ja sellerit pois
    9. Kuori ylimääräinen rasva (ei pakollista, minusta se tuo keittoon hyvän maun)
    10. Soseuta porkkanat ja pari desiä lientä tehosekoittimessa
    11. Irrottele luut ja nahka broilerin lihoista, pilko sopivan kokoisiksi ja lisää liemen joukkoon
    12. Mausta suolalla (tavallisella, ei mineraali- eikä Pan-suolalla eikä millään missä on muita mausteita kuin suolaa) ja halutessasi myös voilla (ei margariinilla)
    13. Syö keittoa intron ajan muiden sallittujen ruokien lisäksi tai jos vatsa ei kestä muuta, pelkästään tätä keittoa