1311121.jpg

Tampereen kauppahallin Juustosopessa on paitsi hyvä, asiantunteva ja ystävällinen palvelu, myös hyvä valikoima pastöroimattomasta maidosta tehtyjä juustoja, pääasiassa sveitsiläisiä, koska EU-maissahan direktiivit kieltävät tekemästä juustoja muusta kuin pastöroidusta maidosta. Tyhmä direktiivi, jos minulta kysytään!

Tällä kertaa maisteluvuorossa on sveitsiläinen tilsitjuusto Der scharfe Maxx. Kypsytetty vähintään 6 kuukautta, erittäin herkulliselta maistui. Tätä juustoa ei kuulemma saa muualta Suomesta kuin Juustosopesta.

Hallista poikkesimme vielä Sokokselle, josta mukaan lähti Amalthian oliivilajitelma. En ole vielä ehtinyt maistaa, mutta ainakin näyttää hyvältä. Illalla on varmaan jo iso osa purkillisesta huvennut parempiin suihin.