1311109.jpg

Tämä ohje on viimeksi ilmestyneestä Sokoksen lehdestä. Hyvää oli, ehkä olisi ollut vielä parempaa, jos olisimme käyttäneet tummempaa suklaata.

200 g taloussuklaata

50 g voita

2 keltuaista

(2 rkl konjakkia)

2 valkuaista

3 dl kuohukermaa

 

Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes se sulaa. Varo ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon, jotta se ei muutu ryynimäiseksi. Nosta kattila pois liedeltä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaamassaan yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mausta seos halutessasi konjakilla ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen. Jaa vaahto annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja suklaarouheella.