1334575.jpg

...ei ainakaan tällä kertaa hetki sininen, koska Fazerin sinisen sijasta kuvassa on minun lempparisuklaani punainen Lidlin 70-prosenttinen Ecuador ja kaverina viimeisin kokeiluni vihreä Anthon Bergin 72-prosenttinen Ecuador. Edelleenkin Lidlin Ecuador pysyy suosikkina, sillä en oikeastaan tykännyt yhtään tuosta Anthon Bergistä, vaikka Bergin marsipaanit ovatkin taivaallisia!

Suklaahan (tai siis kaakao) on tunnetusti vatsaa ärsyttävä aine eli ei sovi niille kenen vatsa on herkässä kunnossa. Puhutaan, että suklaa ei sovi myöskään astmaatikoille. Astman suhteen en ole huomannut mitään erikoista, mutta vatsaa ärsyttävän vaikutuksen kyllä huomaan heti, jos kaakaopuun hedelmiä tulee nautittua isompia määriä.

Sinänsähän kaakao on mineraalisuolan jälkeen paras magnesiumin ja kaliumin lähde. Lisäksi suklaassa on ties mitä flavonoideja ja varmaan muitakin elimistöön edukkaasti vaikuttavia aineita. Tumma suklaa on kaiken lisäksi suhteellisen ok hiilihydraattienkin suhteen, sillä yhdessä n. 10 g palasessa on yleensä reilusti alle 5 g hiilihydraattia ja jos suklaa on kunnollista, palanen tai kaksi päivässä riittää vallan mainiosti.

On siis monta hyvää syytä syödä tummaa suklaata, varsinkin kun se maistuu niiiiiin hyvältä! Jos jostain mystisestä syystä haluaa kuitenkin päästä eroon tästä nautinnosta, kannattaa tarttua magnesium- ja/tai kaliumpurkkeihin, koska yletön suklaanhimo johtuu todennäköisesti näiden mineraalien puutteesta. Vaikka onhan suklaalla joidenkin tutkimusten mukaan lievästi addiktoivakin vaikutus ;)