1341372.jpg

Tämä on ensimmäinen pojan leipoma täytekakku.

Meidän kakut ovat aika monesti hyydykekakkuja tai kaikenlaisia muita paitsi täytekakkuja. Pidämme kyllä kaikki täytekakuista, mutta loppujen lopuksi niitä tulee tehtyä harvoin ja silloinkin hyvin yksinkertaisesti tyyliin "levitä vatkattu kerma sikin sokin kakun päälle ja heittele jotain koristehippuja taiteellisen näköisesti kerman päälle".

Poika päätti kuitenkin repäistä elämänsä ensimmäisen täytekakun vähän haastavammalla tavalla, vaikka joutuikin tekemään leivonnaisensa vähäisen täytekakkuharrastuksemme takia erittäin puutteellisin välinein. Esimerkiksi taloudestamme ei löytynyt ensimmäistäkään pursotinta, vaan poika joutui pursottamaan minigrip-pussilla, jonka kulma leikattiin pois <:) Olin kyllä varma, että jossain laatikon pohjalla olisi ollut joku pursotin, mutta eipä sitten ollutkaan...pitäisi varmaan pistää ostoslistalle.

Pohja on 4 munan pohja. Täytteet olivat HerkkuKirpun täytteistä hiukan varioituja eli kakun välissä on mansikkatäyte (Kirpun vadelmatäytteestä muokattu) ja suklaamoussetäyte. Päällä on tummaa suklaata vaniljakastiketilkkaan sekoitettuna.

Hyvältä maistui!