1324038.jpg

Tähän ohjeeseen sain vinkin myös eräältä tuttavaltani - terveisiä vaan ;) Kokeilulistalla on ollut jo pitkään odottamassa vuoroaan. Alkuperäinen ohje on eräältä amerikkalaiselta sivustolta.

  • n. 500 g ruusukaalia
  • voita
  • ½ hienonnettu sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl sitruunamehua
  • vajaa desi paahdettuja ja murskattuja manteleita (tai paahdettuja mantelilastuja)

Keitä tai höyrytä kaalia 3-4 minuuttia eli kunnes hiukan pehmenevät. Testaa kypsyys halkaisemalla yksi ja tarkista onko kypsynyt läpikotaisin. Valuta ja laita jääkylmään veteen, jotta väri säilyisi kirkkaana. Puolita kaalit.

Kuullota sipulit voissa. Lisää ruusukaalin puolikkaat ja hiukan voita. Paista kunnes kaalit ovat sopivan kypsiä. Mausta. Älä ylikypsytä, koska kaalit muuttuvat kitkeriksi kypsyessään liikaa.

Ota liedeltä, lisää paahdetut mantelit ja sitruunamehu.