1327648.jpg

Nyt kun on lähipäivinä seikkailtu Ruotsissa ja Ameriikassa ja vaikka missä, piti tehdä välillä jotain supisuomalaistakin eli kaalipataa, joka minun mielestäni pitää olla kunnolla tummaksi ja pehmeäksi haudutettua.

Tässä padassa on:

  • iso valkokaali
  • jauhelihaa
  • suolaa
  • vettä

Pilko kaali, ruskista jauheliha padassa ja lisää kaali, hiukan vettä sekä suolaa. Jos kaikki kaali ei mahdu pataan kerralla, hauduttele kunnes kaali kutistuu ja pataan voi lisätä loputkin. Hauduttele pataa uunissa miedolla lämmöllä kannen alla useita tunteja ja vielä vähän lisää kunnes pata saa kauniin ruskean värin.

Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.

Ai niin, oikeasti tämä uuniversio taitaa olla kaalilaatikko, tuntuu vaan hassulta puhua laatikosta, kun tämä tehdään (rauta)padassa, vaikka tässä tapauksessa se hellalla hauduteltava oikea kaalipata jää kyllä kokonaan ilman nimeä, koska sitä nyt voi vielä vähemmän kutsua laatikoksi kuin tätä - no, oli mikä oli, hyvää ruokaa kuitenkin :)