1462890.jpg

Kun muu perhe syö ns. kunnon leipää niin minä saatan joskus syödä näitä möhkylöitä, jotka ovat täynnä pähkylöitä.

Enpä ole suuren suuri leipäfani, joten aika harvoin näitä tulee tehtyä, mutta tänään nyt oli sellainen päivä, että maistui. Nämä siis sopivat karpeillekin, mutta ei valitettavasti niille, jotka välttävät kokonaan viljaa.

Varmaan sen viljan voisi joku kekseliäs korvata jollakin muulla sopivammaksi katsomallaan jauholla esim. mantelijauholla ja sitoa massaa vaikka psylliumilla tai millä sitä nyt on tapana sitoa näissä tapauksissa.

  • n. 2 dl vettä
  • ripaus kuivahiivaa
  • mantelirouhetta
  • maapähkinöitä tai muita pähkinöitä maun mukaan  (rouhi, jos ovat kovin isoja)
  • pellavansiemeniä
  • kurpitsansiemeniä
  • auringonkukansiemeniä
  • vehnäjauhoja sen verran, että taikina pysyy juuri ja juuri kasassa
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Sekoita taikinaksi, nostele lusikalla kökkäreitä pellille ja paista n. 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.