1501803.jpg

Marenkipohja

  • 4 valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa koko ajan kunnes kaikki sokeri on lisätty ja seos tuntuu sileältä. Ripottele joukkoon etikka ja vaniljasokeri, sekoita varovasti. Levitä marenkimassa leivinpaperoidulle pellille n. 21 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Laita 180-asteiseen uuniin ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista marenkia tunti kunnes lopputulos on pinnalta rapea ja sisältä pehmeähkö.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Persikka-banaanitäyte

  • 2,5 - 3 dl kermaa
  • banaania ja persikoita

Kun marenki on viilentynyt, vatkaa päälle kerma löysäksi vaahdoksi ja viipaloi päälle persikoita sekä banaania.