1546612.jpg

Äitienpäiväateriaksi söimme tätä aivan uskomattoman mureaa ja herkullista lihapataa. En muista varmaksi, mutta luulisin, että tämäkin resepti on löytynyt karppifoorumilta.

  • n. 400 g naudanpaistia (käytimme valmiita lehtipihvejä)
  • voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • vajaa 1/2 pkt Koskenlaskijaa ja saman verran fetaa
  • 1 dl kermaa
  • pippuria
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • sinappia
  • tomaattipyrettä

Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi, mausta pippurilla ja suolalla ja paprikajauheella. Ruskista voissa. Siirrä uunivuokaan. Kuullota sipuli ja kaada lihojen päälle. Siivuta vielä juustot ja lisää kerma, sinappi ja tomaattipyree, Hauduta uunissa 175-asteessa pari tuntia.

Allaolevassa tarjoiluehdotuksessa pata on lautasella punaisten linssien ja vihreän salaatin kanssa.

1546616.jpg