1448050.jpg

Tämä lohiresepti on oikein erityistä herkkua, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Ohjeen olen saanut joskus Tukholmasta.

  • pari lohiviipaletta<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  • 1 ½ dl kuivaa valkoviiniä

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • kalalientä tai kalaliemikuutio

  • 2 dl creme fraichea

  • 1½ dl raastettua, kuorittua tuorekurkkua (purista neste pois)

  • 50 g voita

  • suolaa

  • aavistus cayennepippuria

  • 50 g muikunmätiä tai katkarapuja

1. Kaada liemi tai murustele liemikuutio matalaan pannuun. Asettele lohikappaleet pannulle, lisää viini ja viinietikka. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduttele lohta n. 8 minuuttia.

2. Nosta lohet pois pannulta kuumennetuille lautasille ja peitä foliolla. Kiehuta viinifondi kasaan kunnes sitä on jäljellä enää pari rkl.

3. Lisää creme fraiche ja kurkkuraaste ja anna kiehua pari minuuttia.

4. Ota pannu liedeltä, sulattele voi nokareittain ja mausta suolalla ja ripauksella cayennepippuria. Kuumenna kastike, kaada lohiviipaleiden päälle ja koristele mädillä tai katkaravuilla.