1546604.jpg

Äitienpäiväkakku oli tänään tämä aurinkoisen värinen hyydykekakku.

Pohja

  • riisimuroja
  • taloussuklaata

Täyte

  • 5 liivatetta
  • 250 g mangososetta (esim. 2 Piltti-purkillista tai yhden mangoviipaletölkillisen verran)
  • 2 dl kermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl appelsiini-mangomehua

Kiille

  • 3 liivatetta
  • 3 dl appelsiini-mangotäysmehua

Kaada sopivan paksuinen kerros riisimuroja irtopohjavuokan pohjalle, kaada murot astiaan ja sekoita muroihin sulatettua suklaata. Painele massa vuoan pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa. Meidän n. 24-sentin vuokaan meni reilu desi muroja ja n. puoli levyä suklaata.

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita mangosose, tuorejuusto, kermavaahto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu keskenään. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedessä pehmenneet ja puristetut liivatteet. Kaada seos hiukan jäähtyneenä juustoseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja levitä täyte muropohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Valmista kiille. Pehmitä liivatteet vedessä, kuumenna desi mehua ja sulata siihen liivatteet. Sekoita joukkoon loput mehusta. Kaada seos hyytyneen juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Kiilteen päälle olisi voinut laittaa vielä jotain koristeitakin, mutta niitä ei nyt sattunut olemaan kaapissa.