1517087.jpg

Vaahtokakku on kyllä liioitellun kevyt nimi tälle tiiviille ja erittäin täyttävälle kakulle. Pieni pala riittää viemään makean nälän tehokkaasti pois.

Pohja

  • 100 g manteleita
  • 2 karvasmantelia
  • 200 g mantelimassaa
  • 2 munaa
  • 1 appelsiinin kuori

Suklaavaahto

  • 250 g tummaa suklaata
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 keltuaista

Rouhi mantelit, lisää mantelimassa, munat ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tomusokeri ja munat. Sekoita kermavaahto ja muna-sokerivaahto keskenään. Sekoita viimeksi sulanut suklaa seokseen. Kaada seos pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 6 tuntia.