1583654.jpg

Tähän on haettu inspiraatiota Me-lehdestä, mutta aika erilaiseksi tämä kyllä jo matkan varrella muuttui.

 

Pohja

  • 10 kpl (130 g) digestive-keksejä
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl sokeria

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Täyte

 

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 3-4 dl kermaa
  • 2 rkl maitoa/vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl rommia (voi kiehauttaa alkoholin pois)

 

Kiille

  • 2 pss (n. 2-3 dl) pakastevadelmia
  • tilkka vettä
  • (sokeria maun mukaan)
  • 3 liivatetta

 

Pane keksit muovipussiin ja nuiji ne muruiksi. Siirrä keksimurut kulhoon. Hiero murujen joukkoon rasva, kaakaojauhe ja sokeri. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle. Pane liivatelehdet viideksi minuutiksi kulholliseen kylmää vettä. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi. Pane kattilan päälle kulho ja siihen suklaa. Sulata suklaa lämpimässä vesihauteessa.

 

Vispaa kerma notkeaksi vaahdoksi. Kuumenna maito-/vesitilkka höyryäväksi mikroaaltouunissa. Ota liivatelehdet vedestä ja puristele ne kuivaksi. Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon/veteen. Sekoita liivate-maitoseos suklaan joukkoon. Lisää kananmuna ja rommi. Sekoita hyvin.

 

Sekoita suklaaseokseen lusikallinen kermavaahtoa. Sekoita tämän jälkeen koko suklaaseos kermavaahtoon. Levitä täyte vuokaan. Laita kakku muutamaksi tunniksi kakku jääkaappiin hyytymään. Valmista kiille eli paseeraa vadelmat, sokeroi halutessasi ja sekoita kuumaan veteen sulattetut liivatteet seokseen ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.