1474630.jpg

Kavalkadimme Köyhien ritarien reseptiarkistosta jatkuu edelleen - joku innostus kokeilla sieltä kaikenlaista on nyt näköjään ollut päällä :)

Kana ja sen marinadi:

  • 4 kpl broilerin rintafileitä
  • 1/2 dl maustamatonta jugurttia (Lindahlsia suosittelen)
  • 1 rkl inkivääritahnaa tai raastettua tuoretta
  • 2 tl suolaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl garam masalaa

Kormakastike:

  • 2 rkl vaaleaa paistoöljyä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä (tai pari tl jauhettua juustokuminaa)
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl currya
  • ripaus chilijauhetta, jos haluat tulisemman
  • 5 pieneksi pilkottua valkosipulin kynttä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl mantelijauhetta

Leikkaa rintafileet kuutioiksi. Sekoita joukkoon jugurtti, inkivääritahna, suola, sitruunamehu sekä garam masala ja laita jääkaappiin marinoitumaan. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Silppua sipuli, valkosipuli ja ota kaikki mausteet valmiiksi esille. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa wokissa tai paistinpannussa, laita kuivat mausteet öljyyn ja freesaa hetken. Kun mausteiden aromit tulevat esiin, lisää sipuli, inkivääritahna sekä valkosipuli ja jatka pehmennystä. Lisää sekaan vielä tomaatit, kookoskerma ja mantelijauhe ja anna porista 10 minuuttia miedolla lämmöllä, niin että sipuli ja tomaatit pehmenevät.

 

Paista broilerinpalat pannulla (alkuperäisessä ohjeessa broilerit kypsennettiin vartaissa).

 

Soseuta pehmennyt kormakastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää suolaa tarvittaessa. Jos kastike kaipaa mielestäsi raikkautta, sitruunamehu sopii kanakormaan. Kypsennä kanapalat loppuun kastikkeessa koko ajan sekoittaen.