1710409.jpg

Tämä ohje on ollut minulla iät ajat ja on kotoisin entisestä Jugoslaviasta, nykyisestä Kroatiasta. Maistuu kesähelteillä, joita tosin tänä kesänä ei tunnu olevan edes näin heinäkuussa. Toivottavasti edes loppukesäksi lämpenee.

Saman verran seuraavia:

  • soseutettuja tai pilkottuja marjoja ja/tai hedelmiä, meidän versiossamme on nektariineja. Myös mansikoista ja kirsikoista tulee maistuva jäädyke.
  • kermaa vaahdotettuna
  • Lindahlsin maustamatonta jugurttia (toki muukin maustamaton jugurtti käy)
  • sokeria, jonka voi halutessaan myös jättää pois kuten teen omaa annosta tehdessäni

Sekoita muut ainekset keskenään ja nostele lopuksi kermavaahto varovasti seoksen joukkoon. Jaa jäädykemassa esim. kertakäyttömukeihin tai muihin pakastamista kestäviin astioihin ja laita pakastimeen jäätymään. Anna pehmentyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.