1708839.jpg

Sinne meni pakastimen viimeiset mustikat!

  • 450 g vehnäjauhoja<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  • 3 ½ tl leivinjauhetta

  • 115 g intiaanisokeria tai fariinisokeria

  • 150 g tuoreita tai pakastettuja mustikoita (tai muita marjoja)

  • 2 munaa

  • 2 ½ dl maitoa

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 125 g voita sulatettuna

  • tomusokeria koristeeksi

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinivuoka. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja mustikat. Tee seoksen keskelle kuoppa.

Vatkaa munat ja maito kulhossa. Kaada seos kuoppaan kuivien aineiden joukkoon. Lisää voisula. Sekoita aineet sekaisin, älä sekoita liikaa, sillä taikina saa olla kokkareista.

Lusikoi seos muffinivuokaan. Paista n. 30 minuuttia. Anna muffinien levätä vuoassa n. 5 minuuttia ennen kuin nostat ne jäähtymään. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Ei erityisen makea, sopii parhaiten aamiaismuffiniksi.