1791629.jpg

...vai persikkapiirakkaa. Jos olisimme tehneet tämän muulloin kuin sunnuntai-iltana, jolloin torit ammottivat tyhjyyttään ja kaupat olivat kiinni, olisimme laittaneet pinnalle ison kasan tuoreita kirsikoita, mutta nyt paremman puutteessa avasimme persikkapurkin (mehussa, ei sokeriliemessä) ja viipaloimme päälle niitä. Hyvää tämä oli näinkin.

Apinakeittiössä oli vastikään tehty tällaista ja kun kaapista löytyi sattumoisin sopivasti aineksia, pyöräytimme omassa keittiössämme tällaisen. Alkuperäinen ohje löytyy täältä ja meidän kaapin sisällön mukaan muokattu ohje meni näin:

  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1,5 dl mantelijauhoa
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • 1 rkl kaakaojauhetta (van Houten)
  • 50 g kookosöljyä (voi varmaan korvata voilla)
  • (ripaus intiaanisokeria, fariinisokeria tai muuta sokeria)
  • ripaus suolaa

Sekoita kuivat aineet ja sulata rasva. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi, painele piirasvuoan pohjalle niin, että nousee myös ehkä sentin verran reunoille. Siirrä jääkaappiin. Valmista haluamasi täyte, joka meillä oli seuraavanlainen:

  • 1 prk Juustoportin Isabella kirsikkajugurttia (toimi meillä täytteen makeutuksena, muuta sokeria emme kaivanneet)
  • muutama reilu ruokalusikallinen partaäijää, ehkä n. 2 dl?
  • n. 1,5 rkl cashewpähkinätahnaa
  • 2 banaania

Päälle:

  • kirsikoiden puuttuessa persikoita

Soseuta banaanit ja lisää joukkoon cashewtahna. Sekoita jugurttien kanssa hyvin sekaisin ja makeuta tarvittaessa lisää. Ota piiraspohja jääkaapista ja levitä täyte sille. Päällystä runsaalla määrällä kirsikoita, persikoita tai marjoilla tms. mitä kaapista tai kaupasta sattuu löytymään. Anna seisoa jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.