Ohjeen olemme saaneet sukulaisilta ja uskoisin, että piirakka onnistuu muunkinlaisesta kurpitsasta kuin kesäkurpitsasta.
Pohja:
-
3 dl vehnäjauhoja,<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
-
125 g voita
-
2 rkl vettä
Täyte:
-
500 g kesäkurpitsaa (tms.)
-
vettä
-
3 keltuaista
-
1 dl sokeria
-
½ tl suolaa
-
1 tl kanelia
-
½ tl inkivääriä
-
¼ tl muskottipähkinää
-
3 valkuaista
Pinnalle:
-
tomusokeria
Leikkaa kylmä rasva kuutioiksi ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita taikina sileäksi. Kiedo kelmuun ja anna levätä kylmässä puolisen tuntia
Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Keitä kuutioita 10 minuuttia vesitilkassa. Valuta ja soseuta kurpitsa.
Kaaviloi taikina ja levitä vuokaan (halkaisija 24-26 senttiä). Nostele taikinaa myös reunoille.
Pistele pohja haarukalla ja kypsennä 225-asteisen uunin alaosassa n. 10 minuuttia.
Sekoita keltuaiset ja sokeri. Lisää kurpitsasose sekä mausteiksi suolaa, kanelia, inkivääriä ja jauhettua muskottipähkinää.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen täytteeseen. Kaada täyte esikypsennetyn pohjan päälle.
Kypsennä piirakkaa 45-50 minuuttia 150-asteisessa uunissa.
Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit