1791623.jpg

Kirsin keittiössä saimme taannoin maistaa tosi herkullista sardiinipizzaa ja pitihän sitä vihdoin ja viimein kokeilla omassakin keittiössä. Meidän pizzan ulkonäkö on huomattavasti rujompi kuin Kirsin keittiön pizzassa, mutta makuun karuhko ulkonäkö ei onneksi vaikuttanut :)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja:

  • 5 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • n. 2 tl suolaa
  • vehnäjauhoja
  • tilkka oliiviöljyä

Sekoita taikina, anna nousta ja ota taikinasta n. sämpylän kokoinen pallo. Kauli läpinäkyvän ohueksi, pyöreäksi pizzapohjaksi. Mitä ohuempi pohja sen parempi. Taikinasta tulee useita pohjia.

 

Leivomme yleensä useita pizzoja kerralla ja jos teemme vain pari pizzaa, siippa tekee lopusta taikinasta leipiä tai sämpylöitä. En osaa siis arvoida, paljonko aineita tarvitaan pelkästään yhden pizzan pohjaan.

 

Täyte:

  • 1 prk sardiineja öljyssä (120 g, josta sardiineja 87 g)

  • loraus kuohukermaa

  • pari rkl ketsuppia

  • juustoraastetta

Muussaa sardiinit haarukalla, sekoita joukkoon kuohukerma ja ketsuppi kunnes lopputuloksena on tasainen tahna. Levitä täyte pizzapohjan päälle ja ripottele päälle juustoraastetta ja pizzamaustetta. Paista n. 200 asteessa kypsäksi (n. 15 min.).