2045742.jpg

Tämä ohje on napattu tästä blogista ja muunneltu hiukan ainakin ainemääriltään. 
 

  • n. 50 g cashewpähkinöitä (meillä paahdettuja ja suolattuja kun muita ei ollut kaapissa)
  • kookosöljyä ja voita
  • 2 laakerinlehteä murskattuna
  • 2 sipulia silputtuna
  • 3 valkosipulin kynsi murskattuna
  • n. 2 cm tuoretta inkivääriä, silputtuna
  • n.1 tl korianteria
  • n.1 tl juustokuminaa
  • n.1/2 tl kurkumaa
  • n.1/2 tl chiliä
  • n.1/2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 450 g kanan rintafilettä suupaloina
  • n. 75 g jogurttia
  • 140 ml kermaa

Koristeluun:

  • kookoshiutaleita
  • paprikajauhetta
     


Lisäkkeeksi basmatiriisiä (meillä sattui nyt olemaan vain jasmiiniriisiä, sopii sekin).
 
Laita cashewpähkinät kulhoon ja kaada päälle desi kiehuvaa vettä. Anna hautua 15-20 min.
Kuumenna öljy ja voi paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää murskatut laakerinlehdet ja paista 15-20 s. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Paista kunnes sipuli pehmenee ja ruskistuu.
Lisää korianteri, kumina, kurkuma, chili ja pippuri. Paista 30 s, kaada päälle 50 ml kuumaa vettä. Sekoittele kunnes vesi haihtuu.
Lisää kanapalat, paista kunnes väri vaalenee.
Lisää jogurtti, suola ja 50 ml kuumaa vettä. Sekoittele kunnolla, laita kansi päälle ja hauduta 25-30 min (hauduteltiin n.60min) välillä sekoitellen.
Kaada cashewpähkinät veden kanssa tehosekoittimeen tms. ja murskaa tahnaksi. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää kattilaan. Hauduta vielä 15-20 min.
Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja paprikalla.
 
Alkuperäisessä ohjeessa oli 1 kg broileria, jos haluat vähemmän lientä puolita jugurtin,
kerman ja pähkinöiden määrät.