2064484.jpg

Tässä meidän melkein ensimmäinen yritys tehdä kebablihaa. Lopputulos oli oikein onnistunut. Joskus vuosia sitten tehtiin samantapainen annos lampaanlihasta (eri ohjeella), mutta tällä kertaa ihan sikanaudasta.

  • n. 1 kg nauta-sika jauhelihaa (1,2 kg) 60 %/40 %
  • 4 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • maustemitta Cayenne-pippuria
  • 2 sipulin mehu
  • 5 valkosipulinkynnen mehu
  • öljyä
     

Sekoita mausteet ja sipulien mehut keskenään. Lisää mausteliemi jauhelihan joukkoon ja vaivaa...vaivaa...vaivaa... (siippa vaivasi n. 15-20 min käsin).
Laita jääkaappiin maustumaan (n. tunti).
Kääri lihapötkylä folioon huolellisesti, mielellään monta kerrosta foliota.
Laita pötkö 100-asteiseen kiertoilmauuniin neljäksi tunniksi. Tavallinen uuni saa olla vähän kuumempi.
Anna pötkön levätä n. puoli tuntia folion sisällä sen jälkeen kun olet ottanut sen pois uunista.
Me annoimme lihan olla jääkapissa seuraavaan päivään ja sen jälkeen liha viipaloitiin lastuiksi juustohöylällä ja lastut lämmitettiin uunipellillä lämpimiksi.
 
Lihan koostumus oli todella "kebabmainen".