Jauhelihapiirakan voi tehdä myös pohjattomana, mikä tarkoittaa sitä, että voitele piirakkavuoka ja "jauhota" se rouhituilla manteleilla, suolapähkinöillä tai seesaminsiemenillä tai näiden kaikkien seoksella.
Laita sen jälkeen täyte vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Täyte:
-
400 g jauhelihaa
-
1 sipuli
-
2 valkosipulin kynttä
-
pizzamaustetta
-
suolaa, pippuria
-
chiliketsuppia
-
100 g Emmentalia
-
nokare mozzarellaa
-
2 kananmunaa
-
n. 1½ dl kermaa
-
minitomaatteja
Paista jauheliha, pilkottu sipuli ja valkosipulin kynnet. Mausta pizzamausteella, suolalla, pippurilla ja lorauksella chiliketsuppia. Kaada seos pohjan päälle ja koristele minitomaatin siivuilla. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään, lisää juustoraaste ja mozzarellapalaset. Kaada seos jauhelihan päälle.
Kommentit