2163971.jpg

Mimmi Mutikaisen blogista löysin tällaisen kakun ohjeen ja tällainen kainalossa suuntaamme auton nokan pariksi päiväksi kohti yhtä Pohjois-Pohjanmaan monista jokilaaksoista.

kookas kakku, tarvitsee noin 2 litran vuoan

  • 200 g voita
  • 250 g sokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl soodaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl muskottia
  • 3 rkl tummaa kaakaota
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 dl jauhettuja manteleita

Kuorrutus:

  • 50 g rasvaa
  • 1 keltuainen
  • 6 dl siivilöityä tomusokeria
  • 2½ rkl tummaa kaakaota
  • 1½ tl kanelia
  • noin 2 rkl kuumaa kahvia

Valmistaminen:

Vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

Paista kakku kypsäksi ja jäähdytä

Kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut aineksetr ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms.
Kuorrutuksesta tulee aika paksu kerros. Jos et tykkää äkkimakeasta, tee vähän pienempi annos kuorrutusta.

Muista säilyttää kakku kylmässä.