Poika meni kaverille yökylään ja olimme siipan kanssa eilen kahdestaan. Meidän on jo pitkän aikaa pitänyt käydä kokeilemassa, millaista ruokaa saa ravintola Franklysta, jota olemme kuulleet paljon kehuttavan.

Ensivaikutelma oli positiivinen, mutta loppuvaikutelma jäi keskinkertaiseksi ja epätasaiseksi. Ei sävähdyttänyt erityisesti kokonaisuutena. Tilasin alkuruuaksi savulohi-jokirapukeittoa, joka tosin oli todella herkullista! Siipan syömät valkosipulibruschetat olivat kuulemma "tavallisia" - kaiken lisäksi tehty samasta leivästä, mitä tuotiin pöytään tilausta odotellessamme.

Pääruuaksi söin sisäfilepihvin Franklyn tapaan lämpimien kasvisten kanssa. Annos oli hiukan mauton ja herkullisen keiton jälkeen maistui pliisulta ja tavanomaiselta. Kaiken lisäksi alkukeitto oli niin täyttävä, että oikeastaan olisin voinut lopettaa jo siihen. Pihvin kypsyys oli sopiva, mutta maultaan pihvi sekä kastike oli pienoinen pettymys. En tiedä, oliko maku oikeasti laimea, vai olinko vain yksinkertaisesti liian täynnä nauttiakseni pääruuasta. Pihvin tilaaminen tuntuu joka tapauksessa olevan aina riski paikassa kuin paikassa, koska laatu vaihtelee niin hurjasti eikä edes samassa ravintolassa kerran onnistunut kokemus välttämättä toistu. Pitäisi lopultakin viisastua sen verran, että tilaisi aina jotain muuta kuin pihviä, jolloin mahdollisuus pettyä pienenisi heti hurjasti. Siippa söi valkosipulihärkää ja oli myös pettynyt annokseensa, paitsi valkosipuliperunoihin, jotka olivat kuulemma todella hyviä. Hän ei ollut alkuruuan jälkeen liian täynnä, joten liian täysi vatsa tuskin vaikutti hänen arvostelukykyynsä.

Jälkkäriäkin oli tarkoitus maistella, mutta olin tuossa vaiheessa jo tosiaan ihan liian täynnä, sillä se herkullinen alkukeitto oli todella täyttävä! Ehdotin siis, että ostetaan jälkkärit kaupasta ja syödään vasta myöhemmin. Niin sitten lopulta teimme. Päädyimme maistelemaan punaista prinsessaleivosta, josta en pitänyt alkuunkaan. Oli liian makea minun makuuni, joten jatkossa saa jäädä kaupan hyllyyn ja jos tekee mieli leivosta, valitsen perinteisen vihreän prinsessaleivoksen.

Vaikka illan ruokakokemukset vaihtelivat taivaallisesta keitosta, keskinkertaisiin pihveihin ja pahanmakuiseen leivokseen, kokonaisuutena iltamme kahdestaan oli silti oikein onnistunut :)