Tämä on  t o d e l l a  makeaa, joten sellaiseen nälkään suosittelen tätä mutakakkua, jota syötiin viikonlopun vieraiden kanssa. Vaikka pidimme uunissa 18 minuuttia, kakku jäi sisältä niin löysäksi, että paloiksi leikkaaminen ei olisi onnistunut ja lautaselle sen sai paremmin lusikan kuin kakkulapion kanssa, mutta makuhan se on pääasia Hymy

100 g voita

2,5 dl sokeria

3 munaa

2 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

5 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljauutetta

2,5 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä

 

n. 200 g vaahtokarkkeja

 

Kuorrutus:

50 g voita

6 rkl kaakaojauhetta

7 rkl kuumaa maitoa

1 tl vaniljauutetta

450 g (7 dl) tomusokeria

 

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja lisää vaahdotettuun taikinaan. Käännä lopuksi varovasti sekaan rouhitut pekaanipähkinät ja vaniljauute.

Kaada seos voideltuun, korkeareunaiseen vuokaan. Kypsennä 170 asteessa 15-18 minuuttia kunnes pinta tuntuu joustavalta, mutta riittävän kantavalta.

Valmista suklaakuorrutus pohjan kypsyessä uunissa. Sekoita kaakaojauhe ja voi. Vatkaa sekaan vuorotellen 1 dl tomusokeria ja 1 rkl kuumaa maitoa. Lopputuloksena on notkea, levitettävä seos, joka kiinteytyy jäähtyessään.

Nosta kypsennetty pohja uunista ja levitä pinnalle vaahtokarkit. Laita kakku uuniin vielä pariksi minuutiksi, jotta karkit pehmenevät.

Levitä suklaakuorrutus heti pehmenneiden karkkien päälle.

Leikkaa jäähtynyt kakku neliöiksi.