Kuva: Google maps
Tanskasta teimme päivän retken Pohjois-Saksaan, jossa kiersimme tienoilla, joilla olen joskus kauan sitten ollut kesätöissä. Ravintola, jossa tuolloin työskentelin oli tosin jo lopettanut toimintansa oli tavallisena asuintalona. Eipä tullut napattua kuvaa.
Gardingin kaupungissa keskellä Eiderstedtia piipahdimme kahville kodikkaaseen, ihan kirkon kupeessa olevaan pikku kahvilaan, josta kuva alla. Kaakao oli iso ja kermainen, sämpylät tuoreita ja rapsakoita sekä päälliset runsaita. Saksalaiset ja tanskalaiset sämpylät ovat niin hyviä, että karppaus voisi hetkeksi unohtua, jos asuisi noilla seuduilla, sillä ne vievät kielen mennessään jopa tällaiselta ihmiseltä kuin minä, joka ei tavallisesti ole erityisesti leivän perään.
Gardingista matka jatkui St. Peter-Ordingin kylpyläkaupunkiin, jossa nappasimme maistiaisiksi Curry-Bratwurstiannokset.
...sekä ajelimme Pohjanmeren aaltoja ihailemaan.
St.Peter-Ordingista suuntasimme Westerheverin majakalle ja alakuvassa on lampaita, jotka laidunsivat majakan lähistöllä patojen päällä.
Iltapäivällä iski sitten jo nälkä ja sopivasti sattui kohdalle Roter Haubarg, jossa maistelimme tyypillisiä saksalaisia ruokia, joista kuvia alempana.
Bauernfrühstück (perunamunakas, jossa pekoninpalasia. Tässä annoksessa myös muutama siivu ilmakuivattua kinkkua)
Matjessilliä ja paistinperunoita
Sauerfleisch eli "hapanlihaa"
Kotimatkalla ostimme vielä pari kiloa mansikoita, sillä mansikat olivat noilla leveysasteilla juuri parhaimmillaan.
Kommentit