1242972005_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä ruokaa olen maistanut ensimmäisen kerran joskus ala-asteella koulussa ja ihastuin siihen samantien. Ei ole hohto himmentynyt vuosien mittaankaan, vaan maistuu hyvältä vielä aikuisenakin.

  • 600 g silakkafileitä
  • 2 dl kermaa
  • pieni purkki tomaattipyrettä
  • suolaa

Lado silakat uunivuokaan. Meillä on tapana nylkeä nahka pois fileistä, koska samalla lähtee suussa karhealta tuntuva selkäruotokin pois. Sekoita kerma ja tomaattipyre keskenään, mausta suolalla, kaada seos silakoiden päälle vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 30-60 minuuttia riippuen siitä kuinka hyvin haudutetusta uuniruuasta pidät. Itse pidän kunnolla haudutetusta ja meillä tämä vuoka onkin yleensä uunissa n. tunnin.

Tarjoile tuoreiden kasvisten ja vaikka juuresmuusin kanssa. Erilaisten juuresmuusien ohjeita löytyy esim. täältä.

1242972044_img-d41d8cd98f00b204e9800998e