Siemenet ja pähkinät sulavat paremmin, jos ne joko liottaa tai idättää. Minusta purkissa idättäminen on jostain syystä työlästä kun pitäidi hankkia sopiva purkki ja siihen joku harso tai muu vettä läpäisevä kanneksi. Pitäisi olla paikka, jonne purkin voisi laittaa ylösalaisin ja ties mitä pohdittavaa.

Onneksi idättää voi myös ihan tavallisessa siivilässä (mieluiten ei-alumiinisessa, jotta ituihin ei imeytyisi mitään haitallisia juttuja).

Tällä kertaa idätimme sinimailsen siemeniä. Kaada siementen päälle vettä sen verran vettä, että ne peittyvät ja jätä kulhoon likoamaan yöksi. Kaada siemenet aamulla siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla. Laita siivilä kulhoon, peitä kulho esim. keittiöpyyhkeellä. Huuhtele siivilässä olevat siemenet joka aamu juoksevan veden alla kunnes siemenet ovat itäneet tarpeeksi. Sitten vaan rouskuttelemaan ja lisäilemään ituja ruokiin. Siivilästä ne voi nostaa säiltysrasiaan ja säilyttää jääkaapissa, jos eivät tule heti kerralla syödyksi.

Yhden yön liotuksen jälkeen ja huuhdeltuna:

Valmiina rasiassa: