Charlottea ei olekaan tullut tehtyä pariinkymmeneen vuoteen, mutta kun törmäsimme tähän ohjeeseen, teki mieli taas pitkästä aikaa kokeilla. Oli vaikea päättää, tehdäkö suklaa- vai lakritsiversio, mutta koska suklaa ja lakritsi sopivat hyvin yhteen, teimme sekoituksen.

Osta valmis kääretorttu tai tee oma, vaikka tämän ohjeen mukaan. Valmista sen jälkeen täyte:

  • 8 liivatelehteä
  • 4 dl kermaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl lakritsikastiketta
  • 400 g maitorahkaa
  • 200 g suklaarouhetta

Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna ½ dl  lakritsikastiketta kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa).
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi kastiketilkkaan. Yhdistä tämä liivatekastike ja loppu kylä kastike rahkaan. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto ja suklaarouhe varovaisesti yhdistäen.
 

Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho, vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.