Ohje on melkein suoraan Herkkukirpun blogista - kiitos Kirpulle maistuvasta kakkuvinkistä!

Pohja:

  • 100g voita
  • 100g tomusokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 5 keltuaista
  • 200g taloussuklaata (sulaa)
  • 5 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Erottele viiden kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset ja sula taloussuklaa voi-sokerivaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja taloussokeri kuohkeaksi. Nostele ja sekoittele valkuaisvaahto varovasti taikinaan (älä vatkaa). Lisää lopuksi vielä vehnäjauho. Sekoita varovasti (älä vatkaa). Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasossa, 175 asteessa vajaa tunti.

Täyte:

  • 2 dl kermaa
  • 200g vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • 3-4 liivatelehteä


Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset pakastevadelmat) ja lisää vanillavaahtoon. Makeuta vaahtoa sokerilla. Valmista liivateneste liivatelehtipakkauksen takana olevan ohjeen mukaan ja lisää se vaahtoon. Paseerasimme vadelmista siemenet pois.

Leikkaa pohja 2-3 osaan, kostuta tarvittaessa esim. maidolla. Täytä kakku paistovuokaansa ja anna vadelmatäytteen jähmettyä kakun väliin jääkaapissa n. 4 tuntia

Kuorrutus:

  • 2 dl kermaa
  • 200 g taloussuklaata

Laita suklaa ja kerma kattilaan, kuumenna ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun päälle.

Meidän kuorrutus oli vähän liian notkeaa ja valui reunojen yli lammikoksi, mutta eipä se makua haitannut. Viirutimme kakun pinnan vielä sulatetulla valkosuklaalla.