1311060.jpg

Ennakoidaanpa hiukan tulevaa Runebergin päivää esittelemällä nuoremman sukupolven kokkailuja. Poika toi tällaisia tuliaisia kotitaloustunnilta. Kaneliässien ohje oli jäänyt koululle, mutta Runebergin torttujen ohje löytyi oppikirjasta (Hyvää pataa, wsoy):

12 kpl

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1/2 dl manteleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tippa karvasmantelia

Pinnalle:

  • vadelmahilloa

Sokerivesikuorrutus:

  • 1/2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • 2-3 dl tomusokeria

Lisäksi tarvitaan:

  • 12 paperivuokaa

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Mausta taikina tipalla karvasmantelia.

2. Jauha mantelit ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi.

3. Pane pellille 12 paperista pientä leivosvuokaa ja jaa taikina niihin.

4. Paista torttuja 200 asteessa uunin keskitasossa n. 10 minuuttia.

5. Sekoita kuorrutuksen aineet ja tee siitä lusikalla valkoinen rengas jokaisen tortun pinnalle. Aseta renkaan keskelle vadelmahilloa.

Kirjan ohjeessa luki voin tilalla margariini, mutta sen verran iski nyt fanatismi, että kätöseni kieltäytyivät kirjoittamasta sellaista sanaa tähän blogiin ja laitoin tilalle voita ;)