1310946.jpg

Tätä piti päästä kokeilemaan heti! Ohje on kopioitu Kyökkipiika Katilta - kiitokset ohjeesta. Käytin 70 % -suklaata, mitä en suosittele muille kuin tumman suklaan ystäville. On kuulemma liian kitkerää, kommentoivat perheessäni ne, jotka eivät pidä tummasta suklaasta.

Ohje siis tässä:

  • 1 dl vispikermaa
  • 50 g voita
  • 300 g tummaa suklaata
  • 1 dl rahkaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl kurpitsansiemeniä

Kiehauta voi ja kerma kattilassa. Nosta kattila levyltä. Paloittele suklaa joukkoon ja anna sulaa rauhassa. Lisää rahka ja suola ja sekoita tasaiseksi.  Vuoraa n. 10 kertaa 10 cm:n vuoka kelmulla ja kaada tryffelimassa siihen. Ripota paahdetut kurpitsansiemenet pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielummin yön yli. Kaada vuoka nurin, poista kelmu ja leikkaa paloiksi.