1279374.jpg

Tätä tehtiin joskus vuosia sitten jossain tv-ohjelmassa ja siitä lähtien mekin ollaan tehty tätä aika usein.

2 sipulia

2-3 valkosipulin kynttä

2 rkl öljyä

1 palsternakka

3-4 porkkanaa

3-4 lehtisellerin vartta

1 tlk chilitomaattimurskaa (= tomaattimurskaa ja chilijauhetta/tuoretta chiliä)

¾ l vettä

3 rkl lihafondia, korvattiin soijalla kun ei ollut fondia

1 tlk (400 g) kidneypapuja

300 g krakovanmakkaraa

5-10 kpl jalopenoviipaleita

½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit viipaleiksi ja kuoritut porkkanat sekä palsternakka suikaleiksi. Suikaloi myös huuhdotut lehtisellerin varret ja hienonna valkosipulin kynnet. Kiehauta kattilassa tilkassa voita/öljyä sipulisuikaleet ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Lisää kattilaan juuressuikaleet, tomaattimurska ja vesi. Mausta liemi lihafondilla. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

 

 

Lisää keittoon lopuksi huuhdotut, valutetut pavut, viipaloidut krakovanmakkarat ja jalapenoviipaleet. Hienonna joukkoon runsaasti tuoretta timjamia ja kuumenna keitto kiehuvaksi.