1279384.jpg

Pohja:

20 g riisimuroja<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

25 g rouhittuja cashewpähkinöitä

80 g mantelirouhetta

50 g voita

25 g tummaa suklaata

 

Sulata voi ja suklaa, sekoita loput seokseen.

 

Täyte:

 

2 munaa

1 dl kermaa

1 dl Lindahlsin maustamatonta jugurttia

2 dl mustikoita

vähän alle desi (intiaani)sokeria, maun mukaan voi varmaan laittaa enemmänkin

3 kpl liivatelehtiä

 

Liota liivatteita n. 5 minuuttia kylmässä vedessä ja liuota ne sen jälkeen tilkassa kuumaa nestettä (esim. mustikkamehua). Vaahdota kerma, lisää jugurtti. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, vatkaa valkuaisista ja osasta sokeria kova vaahto, vatkaa loput sokeri ja keltuainen myös vaahdoksi. Soseuta mustikat sauvasekoittimella.

 

Sekoita mustikat. liivate ja keltuaiset keskenään, lisää varovasti sekoitellen kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos pohjan päälle irtoreunaiseen vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

 

Meidän vuokaan täytettä olisi saanut olla enemmänkin, vuoka on 24 cm halkaisijaltaan.

Koristeena suklaasydämiä, tomusokerissa kieriteltyjä mustikoita ja kierittelemättömiä mustikoita.