Pohja:
20 g riisimuroja<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
25 g rouhittuja cashewpähkinöitä
80 g mantelirouhetta
50 g voita
25 g tummaa suklaata
Sulata voi ja suklaa, sekoita loput seokseen.
Täyte:
2 munaa
1 dl kermaa
1 dl Lindahlsin maustamatonta jugurttia
2 dl mustikoita
vähän alle desi (intiaani)sokeria, maun mukaan voi varmaan laittaa enemmänkin
3 kpl liivatelehtiä
Liota liivatteita n. 5 minuuttia kylmässä vedessä ja liuota ne sen jälkeen tilkassa kuumaa nestettä (esim. mustikkamehua). Vaahdota kerma, lisää jugurtti. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, vatkaa valkuaisista ja osasta sokeria kova vaahto, vatkaa loput sokeri ja keltuainen myös vaahdoksi. Soseuta mustikat sauvasekoittimella.
Sekoita mustikat. liivate ja keltuaiset keskenään, lisää varovasti sekoitellen kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos pohjan päälle irtoreunaiseen vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Meidän vuokaan täytettä olisi saanut olla enemmänkin, vuoka on 24 cm halkaisijaltaan.
Koristeena suklaasydämiä, tomusokerissa kieriteltyjä mustikoita ja kierittelemättömiä mustikoita.
Kommentit