1282143.jpg

Alkuperäinen ohje on tarkoitettu lampaanlihalle, minkä voi helposti huomata siitä, että ohjeessa on reilulla kädellä valkosipulia ja minttua. Kyllä tähän hirvenlihakin silti ihan sopi. Ei silti niin hyvin, että jäisi meille miksikään lempiohjeeksi kun laitamme hirven jauhelihaa...

  • n. 400 g hirven jauhelihaa
  • n. 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 5 cm:n pala purjoa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl valko- tai mustapippuria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 2 tl kuivattua minttua
  • tomaattikeittoa, johon ohje alimmaisena.

Kaada jauheliha sekoituskulhoon. Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja purjo. Sekoita jauhelihan kanssa taikinaksi. Tee taikinasta kookkaita pyöryköitä ja pane ne laakeaan uunivuokaan. Kaada tomaattikeitto pyöryköiden päälle vuokaan. Paista 225 - 250 -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Tomaattikeitto:

1 sipuli 1 valkosipulin kynsi 2 rkl voita 500 g paseerattua tomaattia 0,75 l vettä mustapippuria, valkopippuria, suolaa

Pilko sipuli ja purista valkosipuli. Kuullota ne rasvassa kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti ja 1/3 vedestä. Kiehauta ja lisää mausteet. Lisää loppu vesi. Anna kiehua 10-15min.