1418969.jpg

Tähän ruotsalaiseen klassikkoon tutustuin länsinaapurissa jo niin kauan sitten etten edes kehtaa sanoa ja raapustin heti reseptin muistiin kun se oli niin hyvää. Hyvää se on vieläkin.

Tarina kertoo, että ohje julkaistiin Allt om mat -lehdessä vuonna 1976 ja että sen lähetti sinne lentorahtifirmassa työskennellyt herra Jacobsson, mistä ruoka sai sitten tuon erikoisen nimensä. 

  • grillattu broileri
  • paketti pekonia 
  • 2 dl kermaa
  • ½ dl chiliketsuppia
  • 2 banaania
  • 1 dl suolapähkinöitä

Erottele broileri luistaan ja paloittele kuutioiksi. Paista pieniksi palasiksi pilkottu pekoni rapeaksi ja lado broilerit ja pekonit uunivuokaan. Viipaloi banaanit vuokaan, lisää myös suolapähkinät joko tässä vaiheessa tai vasta paiston puolivälissä. Sekoita kerma ja ketsuppi keskenään ja kaada vuokaan muiden ainesten päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoile salaatin ja riisin kanssa. Riisi ei ole pakollinen, on tuhtia ja tärkkelyspitoista ilmankin :)

Sekä vaihteeksi samma på svenska:

Flygande Jakob

  • 1 grillad kyckling
  • 1 paket bacon
  • 2 dl grädde
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 bananer
  • 1 dl salta jordnötter

Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Skär baconet i mindre bitar, stek dem. Skiva bananerna. Lägg ingredienserna i en ugnssäker form. Blanda grädden med chilisås. Strö över jordnötterna antingen nu eller efter halva tiden. Smeta ut gräddblandningen ovanpå. Gratinera i ugnen för 15-20 minuter i 225 C. Servera med kokt ris och blandsallad.

1418970.jpg