1583095.jpg

  • voita<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  • 1 keskikokoinen hienonnettu sipuli

  • 2 pilkottua sellerinvartta

  • 2 keskikokoista, pilkottua porkkanaa

  • 3 murskattua valkosipulin kynttä

  • 1 l kasvis- tai kanalientä

  • 1 l hienonnettuja tomaatteja tai tomaattimurskaa

  • (1 iso, kuutioitu peruna)

  • 1 ¼ dl  aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl tuoretta basilikaa tai 1 tl kuivattua

  • 2,5 dl kermaa tai ranskankermaa

  • sokeria, suolaa ja pippuria maustamiseen 

  • ruohosipulia koristeluun

 

Kuullota sipulia, selleriä, porkkanoita ja valkosipulia voissa kunnes ne pehmenevät, mutta eivät ruskistu eli n. 5 minuuttia. Lisää liemi, tomaatit, (peruna), aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Kiehuta miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia kunnes kasvikset kypsyvät. Soseuta ja tarvittaessa paseeraa. Lisää kerma tai ranskankerma ja mausta. Koristele ruohosipulilla. Annoksesta riittää keittoa 6-8 hengelle.