1743991.jpg

Créme brûlée eli suomeksi paahtovanukas on jälkkäri, jota olemme monesti aikoneet tehdä, mutta jotenkin se on tuntunut aina liian työläältä urakalta.

Kesälomareissullammepa sattui Norjan puolella kaupassa silmiin puolivalmiste eli pahvitölkillinen vanukasaineksia ja mehän ostimme heti sellaisen maistiaisiksi kotiin. Enpä huomannut katsoa mitä tuoteselosteessa sanottiin, esim. vilisikö E-koodeja, mutta koskapa tätä ei Suomessa ole ainakaan minun näkökentässäni missään näkynyt niin eipä tämä meidän ruokapöytäämme päivittäiseksi vieraaksi jää. Maku oli yläättävän ei-teollinen eli siis ihan hyvä.

Valmistus oli helppoa. Pakkauksen sisältö kiehautettiin kattilassa, kaadettiin vuokiin ja annettiin hyytyä jääkaapissa 1½ tuntia. Päälle ripoteltiin valmiina pussissa ollut ruskea sokeri, joka sitten itsestään suli vanukkaan päälle.