1498800.jpg

Niinhän se on pyörinyt jo ties kuinka kauan ajoittaisista päinvastaisista väitteistä huolimatta. Toivottavasti ei ole vielä liian aikaista elätellä sellaista toivetta, että valo alkaisi vihdoinkin kajastaa ravintoasioidenkin pimeälle keskiajalle.

Eilen uutisoitiin jälleen kerran monessa paikassa Atkinsin dieetistä paitsi tehokkaana laihdutuskeinona myös sen hyvistä vaikutuksista ihmisten terveyteen mm. veriarvoihin. Vähähiilihydraattisestihan voi syödä toki monella muullakin tavalla kuin Atkinsin neuvojen mukaan ja myös muista syistä kuin vaan laihduttaakseen. 

Oma VHH elämäntapani on johtanut siihen, että nurkan takana vaaninut diabetes on todennäköisesti nykyään siellä missä pippuri kasvaa, kolesteroliarvot ym. ovat normaalit, vatsavaivat poissa, paino normaali, energiataso ja jaksaminen parempia kuin ennen. Miksi siis vaihtaisin takaisin tapoihin, jotka saivat minut voimaan huonommin? Mieluummin kuuntelen omaa kehoani kuin minua tuntemattomien ihmisten suosituksia.

Suomen ruokaympyröiden Galileo Galilei eli Antti Heikkilä puhuu muuten asiasta maanantaina 21.7. Huomenta Suomi -lähetyksessä klo 8.50.