1787527.jpg

Salud Tuomiokirkonkadulla on jokseenkin huomaamattoman näköinen paikka. Siitä kävelee helposti ohi eikä tule koskaan mieleen, että poiketaanpa vaikka ostosreissulla Saludissa syömässä, koska se on jollain tavalla syrjässä kulkureiteiltä vaikka ydinkeskustassa onkin. En tiedä, johtuuko tästä vai mistä, että en ollut käynyt Saludissa n. 15 vuoteen ennen kuin Krisu Merkintöjä Melukylästä -blogista muistutti mieleeni tämänkin laadukkaan ruokapaikan.

Miesväen herkutellessa lähinnä Hartwall Areenan Hesellä tai Pasilan aseman pikaruokapaikoissa, mekin olimme tyttären kanssa päättäneet hiukan piristää arkeamme syömällä tämän viikonlopun aikana ahkerasti ulkona ja koska Saludissa käynnistä tosiaan oli vierähtänyt aikaa, piti mennä testaamaan millaista siellä nykyään on.

Ruokahan oli erinomaista! Niin se oli kyllä viimeksikin. Tytär söi possun ribsejä (nro 27) ja minä häränpihvin (nro 22). Oma pihvini oli ihan maukas peruspihvi, jonka tasoisia olen saanut muuallakin eli hyvää ja mureaa, mutta tavallista. Sen sijaan ribsit, joita tyttären lautaselta maistoin, olivat taivaallisia! Salaattipöytä, joka kuuluu lämpimän ruuan ostajilla hintaan oli todella hyvä ja monipuolinen. Jo sen takia kannattaa käydä Saludissa. Erityisesti minua viehätti tarjolla olleet tuoreet kirsikat, tuore ananas ja juustot, joita salaattipöydässä oli jälkkäriksi.

Miinusta antaisin siitä, että lisukkeen vaihtaminen toiseen olisi maksanut 2 euroa. Tosin kun ainoa lisuke oli peruna eri muodoissaan niin mihinpä sitä tällainen karpinplanttu olisi edes olisi vaihtanut! Jonkun ratatouillen lämpimänä pitäminen ei mielestäni maksaisi maltaita ja olisi hyvä vaihtoehto perunoille. Harmistus tuosta lisukeasiasta kyllä hälveni kun keksin, että salaattibuffetistahan voi hakea lisukkeita pihvin seuraksi, jos haluaa eikä perunoiden poisjättäminen sentään maksanut mitään ;) 

Tarjoilusta sanoisin, että ystävällisemmissäkin paikoissa on oltu. Mekaanista, rutinoitunutta työtä ilman hymyjä tai kohteliaita fraaseja. Seuraavalla kerrallapa sitten näkee johtuiko tämä viileähkö tyyli talon tavasta vai yksilöllisestä huonosta päivästä.