1760546.jpg

Tämän tuhdin keiton alkuperäinen ohje on Pastanjauhantaa-blogista ja tässä meidän lihaisemmaksi ja jauhottomammaksi muokattu versio. Oli muuten maistuvaa ja ruokaisaa!

  • reilusti voita
  • 3 ½ dl silputtua sipulia
  • 2 silputtua valkosipulinkynttä
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl kuivattua basilikaa
  • 2 tölkkiä tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • suolaa ja vastajauhettua pippuria maun mukaan
  • 2 dl kermaa
  • noin 100 g cheddaria tai muuta vahvaa juustoa raasteena
  • paistettua ja maustettua jauhelihaa

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä ja paista sipulia noin 5 minuuttia, kunnes se on pehmennyt, mutta ei vielä ruskistunut. Lisää valkosipuli, oregano, basilika ja paista vielä parin minuutin ajan.
Lisää tomaatit kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella ennen lisäämistä. Lisää vesi ja hiukan suolaa ja pippuria. Anna kiehua hiljalleen kannen alla matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
Sulata voita kattilassa, lisää kerma ja cheddar ja sulata tasaiseksi.
Kaada juusto-kermaseos keiton sekaan ja sekoita huolellisesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista ja mausta jauheliha. Lisää keiton sekaan ja tarjoa keitto höyryävän kuumana.