1786160.jpg

Juuri kun pääsin harmittelemasta tamperelaisten kiinalaisten ravintoloiden yksitotista tarjontaa ja lounasbuffetien aina samana toistuvaa mielikuvituksettomuutta, sainkin eilen huomata, että asiahan ei pidä paikkaansa.

Tyttären kaverit olivat kehuneet "Tampereen parasta kiinalaista ravintolaa" ja tytär houkutteli minut sinne lounaalle nyt kun miesväki on pois ja tottavieköön, siellähän oli melkeinpä Oulun mallin mukaan rakennettu buffet - juomat eivät kuuluneet hintaan, mutta ruokavalikoima poikkesi totutusta tamperelaiskaavasta. Toki pöytä oli kaiken kaikkiaan ns. perinteisen suomalaiskiinalainen, mutta enpä ole vielä sellaisessa kiinalaisessa Suomessa käynyt, jossa se ei sitä olisi: jos tiedätte jonkun erilaisen niin vinkatkaa ihmeessä!

Yllätyksiä ei ollut (mutta missä buffeteissapa niitä on) ellei sellaiseksi laske kastikkeeseen upotettuja kaupan lihapullia, joiden kohdalla oli kyllä pakko vähän kohottaa kulmakarvoja hämmästyksestä. Hupaisa skandinaavisen ja aasialaisen ruokakulttuurin yhdistelmähän se toisaalta oli ja paremmalta ne pullat maistui mausteisessa kastikkeessaan kuin suomalaisten hotellien aamiaispöydässä tarjotut kastikkeettomat, puolikylmät tai kylmät versiot. Pitääkin varmaan kokeilla piristää hotellin lihapullia seuraavalla kerralla Kirsin keittiöstä saamallani vinkillä ja dipata niitä mansikkahilloon ;)

Buffet oli siis joka tapauksessa pääosin positiivinen yllätys, sillä maut olivat kohdallaan ja tarjolla oli myös tuttavuuksia, joita yleensä saa vain à la cartesta kuten tofua tai kanaa mustapapukastikkeessa. Tuonne siis toistekin! Viidakkorumpu on kertonut, että listaruuatkaan eivät ole hullumpia, vaikkakin vaikuttivat tavallisemmilta kuin esim. tämä Pastanjauhantaa-blogissa kuvailtu oululainen Yongshi-ateria.

Paikka on valitettavasti hyvin huomaamattomassa paikassa Rautatieaseman takana heti kun tullaan vanhasta tunnelista ylös Tullintorin puolella. Ihme, että sinne ihmiset edes löytää.

1786161.jpg