Yhdestä taikinasta tulee aina useampia pizzoja kerralla ja sardiinipizzan kaverina söimme myös jauhelihapizzaa.
Pohja:
- 5 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 rkl sokeria
- n. 2 tl suolaa
- vehnäjauhoja
- tilkka oliiviöljyä
Sekoita taikina, anna nousta ja ota taikinasta n. sämpylän kokoinen pallo. Kauli läpinäkyvän ohueksi, pyöreäksi pizzapohjaksi. Mitä ohuempi pohja sen parempi.
Täyte:
-
chiliketsuppia
-
pilkotun sipulin kanssa paistettua ja maustettua jauhelihaa
-
lisäksi voi pohjan päälle heittää kaikenlaista oman maun mukaan, esim. oliiveja, ananasta, meetvurstia
-
paljon juustoraastetta
Levitä ketsuppi pohjan päälle ja loput ainekset kerroksittain. Juustoraaste joko päällimmäiseksi tai heti ketsupin jälkeen. Paista n 200-asteisessa uunissa kypsäksi.
Kommentit