1637907.jpg

Yhdestä taikinasta tulee aina useampia pizzoja kerralla ja sardiinipizzan kaverina söimme myös jauhelihapizzaa.

Pohja:

  • 5 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • n. 2 tl suolaa
  • vehnäjauhoja
  • tilkka oliiviöljyä

Sekoita taikina, anna nousta ja ota taikinasta n. sämpylän kokoinen pallo. Kauli läpinäkyvän ohueksi, pyöreäksi pizzapohjaksi. Mitä ohuempi pohja sen parempi.

 

Täyte:

  • chiliketsuppia
  • pilkotun sipulin kanssa paistettua ja maustettua jauhelihaa
  • lisäksi voi pohjan päälle heittää kaikenlaista oman maun mukaan, esim. oliiveja, ananasta, meetvurstia
  • paljon juustoraastetta

 

Levitä ketsuppi pohjan päälle ja loput ainekset kerroksittain. Juustoraaste joko päällimmäiseksi tai heti ketsupin jälkeen. Paista n 200-asteisessa uunissa kypsäksi.