1832172.jpg

Tämän ohjeen olemme löytäneet joskus kauan sitten netistä, oli vaan unohtunut merkitä, mistä sieltä, joten en sen takia pysty kiittelemään reseptin omistajaa nimeltä. Leivomme kuivakakkuja todella harvoin, koska aika monet niistä ovat meidän makuumme liian "kuivia", mutta tämä kakku on poikkeuksellisen mehevä. Oikeastaan tätä kakkua kannattaisi leipoa jouluksi ja ehkä teemmekin joskus niin, sillä tämä maistuu piparitaikinalle - nimenomaan taikinalle, koska on niin mukavan pehmeää.

  • 125 g sulatettua voita
  • 1 dl intiaanisokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 tlk ranskankermaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 2-3 dl puolukoita

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja lisää joukkoon sokeri, siirappi ja ranskankerma ja kaada kuivat aineet joukkoon. Lisää lopuksi puolukat. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40-50 minuuttia.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Eilen meillä oli vietetty muutenkin puolukkaista iltaa sillä välin kun minä olin ulkona syömässä. Siippa oli leiponut tämän puolukkakakun lisäksi myös puolukkapiirakkaa ja keitellyt spelttivispipuuroa. Olivat sitten herkutelleet pojan ja pojan kaverin kanssa oikein urakalla ja syöneet noita herkkuja vaniljajäätelön ja kermavaahdon kanssa.

Minä olin oman reissuni jälkeen niin täynnä Saludin ribsejä, että palaakaan ei olisi mahtunut enää minnekään. Tämä oli varmaankin viimeinen käyntimme Saludissa toistaiseksi, sillä vaikka ruoka on hyvää ja varsinkin salaattipöytä on parasta mitä Tampereen ravintoloista löytyy, viileähkö palvelu hyydyttää tunnelmaa sen verran, että menemme seuraavalla kerralla muualle ja vaihteluhan nyt muutenkin toki aina virkistää.

1832169.jpg