1979090.jpg

Pohja (voi jättää poiskin ja tehdä pohjattomana):

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Täyte:

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • pizzamaustetta
  • suolaa, pippuria
  • chiliketsuppia
  • 100 g Emmentalia
  • nokare mozzarellaa
  • 2 kananmunaa
  • n. 1½ dl kermaa
  • minitomaatteja

 

Nypi voi ja jauhot, lisää vesi ja vaivaa taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista muutama minuuti.

 

Paista jauheliha, pilkottu sipuli ja valkosipulin kynnet. Mausta pizzamausteella, suolalla, pippurilla ja lorauksella chiliketsuppia. Kaada seos pohjan päälle ja koristele minitomaatin siivuilla. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään, lisää juustoraaste ja mozzarellapalaset. Kaada seos jauhelihan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

 

1979088.jpg