1958509.jpg

Tämä ohje on kirjasta Samettisia makuja.

  • nokare voita<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  • 1½ dl sokeria

  • 2½ dl maitoa

  • 2 kananmunaa

  • 2 rkl maissitärkkelystä

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 4 valkuaista

  • tomusokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kohokasvuoka ja ripottele osa sokerista vuoan reunoille.

Kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon lähes kaikki sokeri. Jätä n. pari ruokalusikallista sivuun. Sekoita hyvin ja lisää maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Valuta kuuma maito ohuena nauhana munaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.

Kaada maito-munaseos takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun seos sakenee paksuksi kastikkeeksi, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sivuun jättämäsi sokeri n. 2 rkl) ja vatkaa vielä hetki. Kääntele valkuaisvaahto varovasti ja huolimattomasti vaniljakastikkeen sekaan, esim. nuolijan avulla. Kaada seos kohokasvuokaan ja paista uunin alimmalla ritilätasolla n. 30 minuuttia kunnes kohokas on kohonnut ja saanut kullankeltaisen värin.

Älä avaa uuniluukkua ainakaan paiston alussa, jottei kohokas lässähdä. Siivilöi pinnalle hiukan tomusokeria ja tarjoa lämpimänä.