Alkuperäinen ohje oli omenapiirakka, joka löytyy Tiitiäisen blogista. Meidän käsissämme muuttui hiukan toisenlaiseksi.
Ohje pellilliseen:
- 4 kanamunaa
- 3 dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- 200 g sulaa voita
- 2 dl partajugurttia
Pinnalle:
- persikan puolikkaita
- aprikoosin puolikkaita
Kaurakuorrutus:
- 100 g sulaa voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl sokeria
- 4 rkl intiaanisokeria (tai fariinisokeria)
- 2 rkl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yhdistetyt jauhot vuorotellen jugurtin ja jäähtyneen rasvan kanssa. Levittele aprikoosit ja persikat pellille levitetyn taikinan päälle.
Valmista kaurakuorrutus: sulata rasva, lisää hiutaleet ja muut aineet, sekoita tasaiseksi ja levitä piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 20-25 min.
Kommentit